Редактор: e-mail: кадър bTVВицепремиерът Екатерина Захариева призна в студиото на bTV, че

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВицепремиерът Екатерина Захариева призна в студиото на bTV, че
Коментари Харесай

Министър Захариева призна: Има грешки в проекта на ГЕРБ за Конституция, Даниел Кирилов я е писал в последния месец

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Вицепремиерът Екатерина Захариева призна в студиото на bTV, че в плана на ГЕРБ за нова Конституция има неточности, които и тя е забелязала. Според нея обаче те ще бъдат редактирани. Колкото до други противоречиви въпроси, те ще се вземат решение посредством спор, разяснява външният министър.

Подложена на директни и точни въпроси от страна на водещата Мария Цънцарова, Захариева разкри, че планът е писан в последния месец от екип адвокати на ГЕРБ. Вицепремиерът загатна обаче единствено името на министъра на правораздаването Данаил Кирилов, без да каже кой различен е работил по новата Конституция. Тя даде да се разбере, че ГЕРБ са бързали с плана, с цел да покажат, че в действителност имат воля за смяна, за които други партии били лъгали и по този начин били печелили избори.

Захариева сподели също, че не е съгласна гражданските права да са сложени в края на плана, както се оказа след разгласяването му. Вицепремиерът изясни, че три от шестте оферти на патриотите за новата Конституция са и в съществуващата и не знае за какво са направени.

Външният министър изясни, че всичко към плана ще бъде изяснено на 2 септември, когато Народното събрание би трябвало да проднови работата си. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР